Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014



Διαβάστε τον ορισμό του όρου “ηλεκτρονικός εκφοβισμός” ή “cyberbullying” στους παρακάτω συνδέσμους και στη συνέχεια γράψτε τι σημαίνει για εσάς ο όρος cyberbullying και σχολιάστε τουλάχιστον μία από τις απαντήσεις των συμμαθητών σας.

1. Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου

2. Tabby in Internet

3. Cyber[smart]

22 σχόλια:

  1. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι η δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία έχουν τραβηχθεί χωρίς να γνωρίζει το παιδί ή ο έφηβος που εκφοβίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφονώ και απαφξάνω ότι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι αυτό ακριβός που έγραψες.

      Διαγραφή
  2. Από όσα διάβασα κατάλαβα πως ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι: μία μορφή εκφοβισμού (παιδιών, εφήβων, κ.λ.π.) μέσω email και κυρίως μέσω διαδικτύου όπου στέλνονται διάφορα υβριστικά μηνύματα, αναρτούνται γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες που δεν έχουν πάρει την άδειά μας να τις ανεβάσουν στο διαδίκτυο, να μας απειλούν από διάφορα δικά μας προφίλ ( π.χ. facebook. Twiter ,skype ,video, κ.λ.π.). Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουμε, πρέπει να ενημερώσουμε τους γονείς μας ή κάποιον ενήλικα και αν είναι σοβαρό το πρόβλημα να απευθυνθούμε στο σχολείο μας. Τέλος, μπορούμε να διακρίνουμε το πρόβλημα στην αλλαγή συμπεριφοράς, στην απομάκρυνση από φίλους, συγγενείς κ.λ.π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφονο με εσενα

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον Μανώλη επειδή έχει δίκιο για όσα λέει

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον Μανώλη γιατί πιστέυω ότι έχει απόλυτο δίκιο με αυτά που έχει γράψει!

      Διαγραφή
  3. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού. Είναι η χρήση των τεχνολογιών με σκοπό τις διαδεδομένες πράξεις, όταν χρησιμοποιούμε το internet, to email, το facebook για να βλάψουν κάποια άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον Βασίλη,γιατί αυτά που γράφει πιστεύω ότι είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός.

      Διαγραφή
  4. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι μια σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία γίνεται μέσω του διαδικτύου. Κάποιοι ι στέλνουν απειλητικά μηνύματα μέσω mail, MMA, SMS, ανεβάζουν άσχημα βίντεο, φωτογραφίες, κ.ά. για να κακολογήσουν , να στεναχωρήσουν πολύ κάποια παιδιά. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πρέπει να το πούμε στου γονείς μας ή να καλέσουμε στο 12011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αλλά αν δεν θέλουμε μπορούμε να μιλήσουμε με πραγματικούς φίλους.

      Διαγραφή
  5. Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ είναι μία μορφή εκφοβισμού μέσω διαδικτύου. Ο δράστης είναι κάποιο άγνωστο άτομο και τα θύματα μπορεί να είναι παιδιά, έφηβοι ακόμη και ενήλικες. Ο δράστης στέλνει προσβλητικές εικόνες ή ανεβάζει χυδαία βίντεο, όπως γυμνά πρόσωπα. Διαδίδει άσχημα πράγματα για κάποιο άτομο που θέλει να το απομονώσει. Εμείς πρέπει να ενημερώνουμε τους γονείς μας αν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο ή κάποιον ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο τους γονείς μας και κάποιον ενήλικα άλλα και να καλέσουμε στο 12011

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι αναγκαιο να το πουν στους γονεις τους

      Διαγραφή
  6. Ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι όταν κάποιος ανεβάζει στο διαδίκτυο υβριστικά μηνύματα, φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο, και όταν κάποιος βάζει διάφορες πληροφορίες που δεν είναι αληθινές , με αποτέλεσμα να το δουν κάποια άλλα παιδιά και να τον αποκλείσουν από την παρέα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πως η Ταμάρα έχει δίκαιο γιατί ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι αυτό που γράφει.

      Διαγραφή
  7. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ένα είδος φοβισμού μέσω του υπολογιστή μας. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός έχει διάφορες μορφές : η απόκλιση ενός ατόμου από την <> ομάδα, χυδαία βίντεο, δυσφήμιση ή άσχημα κουτσομπολιά, κ.ά. Σκοπός του ηλεκτρονικού εκφοβισμού είναι συνήθως ο αποκλεισμός του παιδιού από μία ομάδα ή και εκδίκησης για κάτι που έχει συμβεί μεταξύ κάποιων παιδιών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ο εκφοβισμός που γίνεται μέσω υπολογιστή. Είναι καινούργια μορφή και μπορεί να γίνει και εκτός σχολείου. Κάποιος ανώνυμος ανεβάζει φωτογραφίες χωρίς άδεια, στέλνει απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα, χρησιμοποιεί χυδαία γλώσσα και κακολογεί κάποια παιδιά με σκοπό να τον απομονώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ γιατί όντως είναι μια νέα μορφή εκφοβισμού που γίνεται μέσω του υπολογιστή.

      Διαγραφή
  9. Ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι όταν έχουμε βία μέσα από τον υπολογιστή. ΄Οταν κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες χωρίς την άδεια του παιδιού, όταν στέλνει απειλητικά μηνύματα και ανεβάζει βίντεο χυδαία. Ο δράστης λέει άσχημα για κάποιο παιδί, το κακολογεί και θέλει να το βγάλει από την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ένα είδος βίας μέσω ίντερνετ που εκφοβίζονται έφηβοι και παιδιά.Το άτομο το οποίο ασκεί αυτό το είδος βίας δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να γνωρίζει το παιδί ή ο έφηβος που εκφοβίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηλεκτρονικος εκφοβισμος ειναι μια μορφη βιας που χρησιμοποιουμε στο διαδικτυο οπου μερικοι ανθρωποι κλεβουν φωτογραφιες και βιντεο απο παιδια μεχρι και ενηλικους και τις αλλαζουνε και ντροπιαζουνε τους ανθρωπους που ειχαν αρχικα τη φωτογραφια η βιντειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο όσα διάβασα κατάλαβα ότι ο <> είναι η παράνομη βία που ασκείται μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών και στόχο έχει την ψυχική κακοποίηση και ταπείνωση.Δυστυχώς ο αριθμός των παιδιών που πέφτουν θύματα αυτής της βίας συνεχώς αυξάνεται...Το σχολείο,οι γονείς και άλλοι φορείς πρέπει να ενημερώνουν τα παιδιά έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το παράνομο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή